nyår..

Jahapp, nu har jag och mina fina töser varit och handlat middag tills i morgon. för då är det? NYÅÅÅR!
Det ska verkligen bli roligt. Jag, Matilda, Emma och Annie ska först laga en god middag hemma hos mig och dricka fina drinkar efter det så beger vi oss till en stor lokalfest där vi träffar alla nära och kära och festar hela natten lång. Jag hoppas att det blir så roligt som vi förväntar oss.

Idag ska jag bara slö framför tvn så man orkar med morgondagen. På dagen så ska jag se Sound oF Music. Det var riktigt längesen man såg den filmen, ni borde också kolla på den;) 13.10 :)


Hoppas ni får ett gott nytt år. Nyårslöftet bestämmer jag i morgon. (;
Puss !


Annandag!

Jahapp.. nu är julen snart slut. Jag har inte orkar skriva om dessa juldagarna. Det är som vanligt: för mycket god mat och extremt fina paket och trevligt folk. Nu slänger jag in ett inlägg mellan julmaten och efterrätten. Jag var i stan idag med Elin mitt i julrean. Fyndade riktigt fina saker ska jag be att få tala om. ;)
Jag köpte min efterlängtade kavaj som gick från priset 299 till 54 kronor... ÄR DET INTE UNDERBART?! För en gångs skull så lönar det sig för mig att vänta på något gott.
Den här fina gröna sidenskjortan köpte jag idag på Top Shop i Malmö :)

lillejul!

Godkväll. Idag har det varit en hetsig men verkligen en jätte mysig dag. Mormor och morfar och min bror med familj var här idag på lillejul fika som de alltid är. När de hade åkte hem så åt vi andra (mamma, pappa, syster med sambo och jag såklart) julskinka. MUMS! Det är alltid första biten som är godast.. sen kan man skita i skinkan resten av julen ;)
Nu sitter jag här och är allt för exalterad inför i morgon... Är inte ni det? Det känns som om man var fem år på nytt.. Det är nog mest presenterna som man vill åt nu för tiden, hihi. Men samtidigt all glädje och skratt med nära och kära. Nej! Nu ska jag försöka få min skönhetssömn så man ser pigg ut i morgon. Puss, godnatt och en riktigt god jul! 
Här är en söt bild på mig och min granne för ett år sen. 
Vi har känt varandra sen vi gick rund i blöja. :)

bakdag hos Temptes.

Ho Ho.. hehe ;)
Idag bakade vi JÄTTEGODA saffransbullar. Här får ni receptet gott folk!
Ingredienser                   fyllning
100g smör                       100g smör
5dl mjölk                       250g mandelmassa (riven)
1dl socker                      3msk socker
1 tsk salt                      0,5g saffran
0,5g saffran                   1 msk vit sirap
50g jäst
12-14dl vetemjöl
pärlsocker

Smält smöret till degen och blanda med mjölk och saffran. Värm till fingervarmt, och häll över den smulade jästen i en bunke. Rör tills jästen har löst sig. Blanda ner salt, socker och mjöl, och arbeta till en jämn och smidig deg. Den ska släppa bunkens kanter, men det är okej om den fortfarande är lite kladdig;) Jäs i ca 40 min.

Vispa ingredienserna till fyllningen med elvisp tills den är mjuk och smidig. Kavla ut bulldegen till en rektangel, och bred fyllningen ovanpå. Rulla ihop från långsidan, och skär i jämna skivor.


Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och jäs i ca 30 minuter. Strö över pärlsockret och sätt in den i ugnen på 250 grader i åtta minuter. ( jag vet att åtta minuter låter lite men de blir perfekta som våra här nedan! ;) )


Här ser ni resultat. Gott eller hur! let´s try?

"Jag gör såhär för att nötterna ska få en bättre kontakt med varandra"

ja.. vem skulle kunna få fram detta underliga sitat mer än Ernst Kirchsteiger? Julshopping eller inte men det blev en trevlig kväll framför hans julprogram i alla fall. Jag gillar honom, antingen skrattar man med honom eller kanske åt honom? Han är en knasig typ den där Ernst. ;)

Som sagt var, det blev ingen shopping idag så får ta den sista rundan med pappsen i morgon. Jag ska försöka hitta den "perfekta" julklänningen också inför Fredag. Mysig men ändå stilren.. Det blir Zara antar jag! Om jag hade varit miljonär så hade jag köpt allt i den affären. och jag menar det...


Det blir ingen bild i detta inlägget.. ska försöka dra mig till sängs nu. Jag sov lite innan och fick tillbaks den där "sömnsjukan". När jag inte kan röra mig helt plötsligt.. Svårt att förklara med det är sinnes jobbigt. Natti!


Hej mitt vinterland!


Jag satt och pilla lite med photoshop.. sött tyckte jag det blev!
Det snöar såhär fint och mysigt ute ni vet...
när flingorna bara trillar ner.  Det känns att julen närmar seg med stormsteg! I kväll köps kanske de sista klapparna.
Om allt går som det är planerat :)

" Så färglägger du min värld"

Idag så har jag spenderat hela min dag åt att julhandla så mycket klappar som det bara gick. Och jag klarade av alla förutom till min kära mor och far.. (gud vad gammalmodigt det låter att skriva så? hehe) Men det fixar sig i morgon när man förmodligen ska åka in en stund i stan med Linus. Om han nu vaknar till liv i som väntat. ;) Min syster kom hem idag också och vi har ätit lite räkor som smakade gudomligt efter en heldag i Lund. Julpyntet är uppe i rummet också för den delen så nu är det bara att vänta på aftonen! Hoppas alla har haft en super bra dag. Nu ska jag lägga mig framför tvn och bara vänta in julen! Puss.

mätt och glad!

Nu är jag super mätt.. pappa lagar verkligen världens godaste spagetti med köttfärsås! Jag förstör den dock med ett kilo ketchup med det blir godare så. ;) I morgon så kommer elektrikern hem till oss så jag måste stanna hemma hela dagen. funderar på att göra ett pepparkakas hus eller något i den stilen.. Vi får se om jag orkar ta mig upp till affären i denna kylan. Eller om mamma kan köra en upp i morgon bitti. Nu ska jag städa undan lite i köket och sen laga en stor kopp te.
Godnatt och ha en trevlig kväll!
Den ser faktiskt nästan ut såhär.. himmelsk!

Jullov!

Äntligen har jag lov.. Idag så var jag ute i Stångby och umgicks med Mia och lille Tage. Silket väder det har varit idag..hemskt!
Jag sitter här och funderar på om jag kanske skulle försöka hitta en egen stil... Jag har antagligen min stil, men lägga till lite.. Jag känner inte att jag hittar mitt rätta jag. Eller vad man ska säga. Känner ni som jag ibland också?

Mitt självförtroende är inte på topp och det har det inte varit på jätte länge. Behöver nog en liten "makeover" eller hur man nu ska tolka det.. Ändra något med mig själv, utseendet alltså. Kanske färga mitt hår i en annan färg? Antingen jätte blont eller mörkt? Hårförlängning? Jag har varit sjuk i några veckor nu så träningen har inte blivit av. Ska försöka skärpa mig efter jul. Ja vi får se vad det blir. Mina föräldrar är inte så förtjusta i att jag färgar mitt hår mörkt.. Men jag är faktiskt myndig nu.. hehe ;)
I kväll ska jag bara ta det lugnt och jobba lite med projektet. 
Puss och kram!
jag gillar mina vänner.. :)

Ånger, klagan, men samtidigt så jävla bra!

En väldigt trött Amanda skriver just nu. Hostan blir bättre och bättre, än finns det lite ork kvar i min stackars kropp. Nu är det bara TVÅ dagar kvar i skolan.. sen är det ajöss med höstterminen. En termin kvar sen är gymnasiet slut. Då får ni en väldigt glad Amanda i stället, det låter som ett bättre förslag antar jag? ;)

Jag har ändå så sjukt mycket ånger i min kropp, att jag inte har gjort en massa sjuka och roliga saker under gymnasietiden samtidigt som att jag hade kunnat göra studierna så mycket bättre.. Känns lite dåligt, varje människa tänker kanske som jag? Ush.. tråkigt att tänka så men ibland är det ett måste.



Jag längtar efter julen, och min syster. Det är alltid en lättnad att kunna prata med henne om allt mellan himmel och jord. Kärlek är också ett moment som står högt på listan just nu. Jag vill vara lyckligt kär i en kille som får mig att må bra... för en gångs skull. Jag tycker om mig själv, och det ska killen också göra. Älska mig för den jag är, inte för någon plastic brud som han vill att man ska vara. Tack för mig. puss! :)


ÄNTLIGEN!

Klockan är alldeles för mycket och jag måste verkligen sova.. fast jag somnade i soffan vid åtta och vakna vid tio igen. Jag vet inte varför jag gör det egentligen men min hosta tar verkligen musten ur min kropp!
Men det är inte det jag vill prata om i kväll. Jag har äntligen fått lite fräs på min projektblogg och har fått lite respons från personer. Jag har skickat ut tre frågor som olika bloggare ska svara på. Sen ska jag göra statistik på det och skriva ut länkar på de olika bloggarna så att folk kanske börjar följa dem. Av de som svarar ska jag välja ut en favorit som jag tycker är rolig att läsa. Jag kan ju alltid skriva ner frågorna här på denna bloggen så att ni andra också kan svara. ;)

1. Varför började just du med bloggandet?
2. Vad tycker du är intressant information i en blogg?
3. Vad bloggar du själv om?


Det hade ju varit extremt roligt om ni andra som läser också kan svara.
Även om jag vet hur drygt det är att kommentera andras bloggar.
Men what comes around goes around, eller hur? (;


12.

Nu är det tolv dagar kvar till julafton. Jag har bara fyra härliga skoldagar att se fram emot. Resten av dagarna ska jag bara mysa in julen och shoppa loss.. I dag var jag på ikea med mamma och pappa, så mycket folk har jag aldrig varit med om.. Det måste vara julruset som sätter igång alla människor? Vi har i alla fall handlat lite till ovanvåningen som ska renoveras innan jul och tonvis med ljus.. (mamma och jag älskar ljus) ÄNTLIGEN har jag fått igång min blogg once and for all! http://inthespotlight.blogg.se/ så snälla gå in och följ den, jag ska försöka att inte göra er besvikna. Hoppas bara att den blir så bra som jag förväntar mig.

På söndag kommer min underbara syster hem till skånelän. Det ska bli trevlig att fira med hela familjen detta året. Nu ska jag koka mig en stor kopp te och bara vänta in morgondagens skoldag.... upp åtta, komma hem vid fem. great! seya.



Lägger in massa foton sen i somras.. så man får lite värme i alla fall!


Här ser ni världens bästa killkompis. Betyder oerhört mycket för mig.
trotts allt som hänt. Jag älskar dig.
Finner inga ord:*
Den fjärde så lagade jag och mina vackra sju tjejvänner middag.
Lizas trädgård var magisk den kvällen!

Jag och Victoria tog en tur till Jonstorp en sommarhelg.
Vi åkte ju flotte på min 18 års fest och åt middag på den, mysigt!

15.

Femton dagar kvar till årets mysigaste högtid. Julafton!
Igår låg jag nerbäddad i min säng och led av lite kräksjuka. Tur att det kom innan julveckan. Det hade förstört allt.
Idag har jag mest sovit, har inte sovit så mycket i natt. Skulle egentligen städat lite i huset men det får bli på min lediga dag i morgon. Hoppas mamma förstår, hihi.
Nästa vecka så ska sina enda pengar gå åt shopping till familjens klappar. Ångest men man ska vara snäll. ;)
Nu ska jag koka en kopp te och sätta mig i soffan och mysa lite. Puss
två stycken klädesplagg som jag önskar mig i julklapp.
Från GinaTricot.

Almost forgot.

Hittade en perfekt bikini till sommarens utlandsresa.
Man får inte så snygg bränna på överkroppen.
MEN, man kan ju byta bikini lite så och då så det jämnar ut sig ;)

17.

Nu jävlar ska jag komma igång riktigt med mitt projektarbete. Bloggen som jag ska skriva i heter Inthespotlight.blogg.se. Jag har gjort klart headern så nu ska jag bara sätta in den och fixa designen. Efter det kan jag börja blogga som bara den. Slänger in några inlägg om dagen som jag hoppas att ni kommer att följa. Kommer göra lite research, dela med mig av mina egna tankar. Skriva in veckans favvoblogg. Dela länkar av bloggare som jag tycker är intressanta som ni kanske inte trodde fanns, skvaller osv. Lite suprise inlägg blir det också. Hoppas ni kommer att gilla den! Puss.
Vad tycker ni om headern?

22.

Klockan är halv elva.. borde egentligen sova nu, min hosta måste bli bättre.. Inte bra att vara sjuk så konstant som jag är, så smått sjuk ni vet. Idag har varit en ganska lugn dag. Sovit lite, bakat och skrivit lite på hemtentan. Ibland glömmer man bort tiden.. man hinner med mindre saker än väntat. Trean på gymnasiet har gått så himla fort, hela gymnasietiden också för den delen. Men vad har jag lärt mig? Antagligen en massa saker bara att jag inte kommer ihåg dem nu. Det känns som om man inte hinner med sig själv och andra, vad ska man göra då liksom? 
Jag är verkligen skoltrött. Kan det inte bara ta slut?! Men samtidigt så vill man ta vara på den tiden som finns kvar. 
Jag älskar mina vänner i skolan. tiden man spenderar med dem i stan mellan lektionerna. Alla skratt, flummiga lektioner. Har vi någonsin bråkat? På riktigt menar jag då? Fan vad jag kommer sakna er.. massor!
Nej. Nu ska jag inte sitta här och lipa. I morgon är det fredag, då ska jag hem till Alexander. På lördag blir det slagthuset med Elin. På söndag ska jag vara bakis hela dagen har jag bestämt. Jag är bra, jag tycker att jag ser bra ut. Jag presterar utmärkt i de mesta sakerna. Skolan går bra bara jag får tummen ur röven och visar vad jag går för. Jag är nöjd med mig själv. Jag är en helt okej människa! Godnatt. 
jag saknar den lille knatten nu.. För längesen man fick hålla om dig <3

23 dagar kvar!

Hoooj!
Nu är det bara 23 dagar kvar tills det är julafton. Eller jag vill säga 24 med Johan insisterade verkligen på att det är 23 så okidoki.. Vill inte göra dig ledsen så ;)
Nu har jag äntligen kommit igång med min blogg till projektarbetet MEN.. ett väldigt starkt men!
Nu är det så att denna bloggen finns på blogspot.com och den bloggsidan är jag inte så bra vän med så att hemsidan look like a mess helt enkelt.. Ska försöka fixa den men gjorde bloggen i förrgår. Ni får inte döda mig eller något när ni ser den.. http://alltombloggar.blogspot.com/ FÖRLÅT!!

Idag så var vi i fotostudion hela första lektionen. Det var det roligaste jag har gjort på länge och har så fruktansvärt roligt med mina flickor. Vi skulle göra en på provocerande reklam för diesel eftersom att deras reklamer är rätt provocerande. Här får ni resultatet på den oredigerade bilden av tusen andra sådana.. 

RSS 2.0